A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

На Золочівщині вшанували пам'ять полеглих вояків у "Бродівському оточенні"

Дата: 21.07.2024 20:04
Кількість переглядів: 33

Сьогодні, 21 липня, на території військового меморіального цвинтаря, що у с. Червоне Золочівського району, відбулися заходи з вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у «Бродівському оточенні». Військове кладовище постало недалеко від місця, де відбувався прорив дивізії «Галичина» з оточення, і де багато вояків полягло від ворожих куль і бомб.

У заході взяли участь заступник голови Золочівської райдержадміністрації Богдан Гринишин, керівництво Золочівської та Заболотцівської громад, представники громадських організацій, духовенства, мешканці Золочівщини.

Заходи розпочались з молебню за загиблими, відбулася церемонія покладання квітів та запалення лампадок й перепоховання віднайдених останків трьох воїнів-дивізійників Першої української дивізії «Галичина».

Далі скорботні заходи продовжилися покладанням квітів до братньої могили вояків Першої української дивізії «Галичина» УНА у с. Підгірці та на горі Жбир, неподалік с. Ясенів, де розташований меморіал воїнам Першої української дивізії «Галичина» УНА.

З точки зору воєнного мистецтва, «Бродівський котел» - це була складна воєнна операція, де загинуло понад 7 тисяч українських бійців дивізії «Галичина», які насилу вибрались із червоноармійського оточення. Історики безкінечно досліджують цю історичну подію і всі сходяться на одному: хоч дивізійники програли бій, але назавжди передали свій бойовий дух нащадкам і віру у вільне майбутнє України.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь