A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Про впровадження проєкту "Лабораторія стійкості молоді" на Золочівщині

Дата: 22.04.2024 17:51
Кількість переглядів: 35

У час, коли в країні йде війна, кожного українця турбують різні переживання, такі як постійний стрес, тривожні думки , відсутність відчуття безпеки та різкі зміни настрою.  Досить чутливо це сприймають підлітки та молодь, адже в них формується свідоме майбутнє і хто, як не вони, мають вміло адаптовуватися до швидких змін, розвиватися, формувати державу, та при цьому вміти зберігати стабільний психологічний стан. Саме тому вкрай важливо порушувати питання дослідження стресу та розвитку особистої резильєнтності молодих людей.

З метою зменшення впливу стресу на українську молодь під час війни запрацював проєкт "Лабораторія стійкості молоді", ініціаторами якого є комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний молодіжний центр» та громадська організація «Центр ініціативної молоді» за фінансової підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи. Програма складається з двох етапів: освітнього та практичного. Перший етап відбувся ще в лютому місяці, де учасники могли розвинути компетенції щодо травмоінформованої молодіжної роботи, а другий етап дав можливість підтвердити свої навички та впровадити розроблені на навчанні проєкти у сфері підтримки ментального здоров’я української молоді  у своїх громадах.

В Золочівському районі реалізація проєкту стартувала із Поморянської громади, а саме Сновицького ЗЗСО І-ІІІ ст. та Поморянського ЗЗСО І-ІІІ ст. В  цих закладах освіти проводилися тренінги для учнів 9-11 класів на теми дослідження  стресу та розвитку власної резильєнтності. Учасники дізналися про різні види стресу, реакції на них, спробували визначити як тримати внутрішній баланс та запобігати кризовим моментам в житті. Практично усі були задіяні в спільній медитації «Відчувай себе», сформували свою «Систему підтримки» та змогли різноманітними методами зобразити 3 реакції людини на стрес: малюючи колаж, формуючи оголошення на захід чи створюючи коротке відео. Плануються схожі заходи також в інших громадах задля підтримки ментального здоров’я молоді під час війни.

Автор: Соломія Вороновська, провідний інспектор відділу освіти, охорони здоров'я та спорту Золочівської РВА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь