A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Молодь діє: про розвиток молодіжних центрів на Золочівщині

Дата: 19.02.2024 17:21
Кількість переглядів: 88

Справжнє значення постає не у розумінні важливості молоді, а у їхніх вчинках та діях. Це підтверджують молоді люди Золочівського району. Вони докладають власних зусиль задля розвитку молодіжної політики у громадах. Однієї із функцій якої  є створення та стратегування молодіжних центрів – безпечних, доступних, багатофункціональних осередків для спілкування, соціальних ініціатив, особистого розвитку, навчання, творчості та найголовніше – не просто активного дозвілля молоді, а змістовного, яке приносить користь суспільству. В Золочівському районі створено три таких молодіжних центри.

КЗ МЦ «Підйом» м. Золочів та КЗ «Бродівський молодіжний центр» м. Броди сформувалися за конкурсом «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області». Цей проєкт став ініціативою Львівського обласного молодіжного центру за підтримки Управління молоді та спорту ЛОДА в рамках програми, що імплементується ГО «Теплиця» за фінансової підтримки Дитячого фонду ОНН (UNISEF) та уряду Німеччини. Головною метою якого є розбудова молодіжної інфраструктури для  об’єднання молоді і її залучення до прийняття рішень у всіх процесах діяльності громад.

В цих молодіжних центрах уже відбулося  офіційне відкриття та проводиться активна робота. Там є можливості відвідати гурток вивчення англійської мови, клуб настільних ігор, арт-терапії, майстер-класи, тренінги на різні тематики за вашими запитами, до прикладу про командотворення, проєктний менеджмент чи ментальне здоров’я, долучитися до кінопереглядів, благодійних акцій, стати частинкою волонтерського руху, відвідати семінари, навчання та долучатися до цікавих молодіжних ініціатив.

КЗ «Буський молодіжний центр» створено не за грантовою пропозицією, але він також активно впроваджує свою діяльність та проходить усі етапи стратегування. Поки наполягаючи на організації  виїзних тренінгів для молоді.

Вражає те, що ініціаторами створення таких осередків є молоді люди. Вони формували команду, складали стратегію, план заходів... Також молодь вже може поділитися справді успішним досвідом. Було запущено новорічний стендап в " Бродівському молодіжному центрі". Команда МЦ "Підйому" організувала фестиваль вертепів "Різдвяні традиції" в м. Золочеві, де юним активістам вдалося зібрати майже 23,5 тис. грн. та долучитися до закупівлі дронів для наших Захисників, а вертепу "Буського молодіжного центру" своєю колядою також вдалося задонатити більше 24 тис. грн.

Важливим етапом в історії КЗ МЦ " Підйом" та КЗ "Бродівський молодіжний центр" стало підписання Декларації мережі молодіжних центрів Львівської області. Теж ці лідери є в низці представників Асоціації молодіжних центрів України та детальну інформацію про них та події, які там відбуваються, можна дізнатися перейшовши за посиланням https://youthcenters.net.ua/ й вказавши назву.

Подяка тим, хто дає можливість професійного росту та розвитку молодіжного руху на Золочівщині!

Автор: Соломія Вороновська, провідний інспектор відділу освіти, охорони здоров'я та спорту Золочівської РВА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь