A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Якісне шкільне харчування – запорука зростанню та розвитку здорової нації!

Дата: 06.02.2024 18:20
Кількість переглядів: 53

Попри війну і труднощі обставин, це доводять правильні дії в громадах. Представники  Золочівського району мали чудову нагоду взяти участь у семінарі «Упровадження реформи шкільного харчування: практика співпраці громади та бізнесу» та побачити напрацювання Городоцької громади щодо організації гарячого харчування в школах.

На захід були  запрошені керівники відділів та управлінь освіти Львівщини, представники Львівської ОВА та Львівської обласної ради.  З вітальними словами виступили директор Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, наголошуючи на важливості реформи шкільного харчування, а також  голова правління Національна асоціації громадського харчування Орест Степаняк,  який розповів про етапи її впровадження у громадах Львівської області.

Практичний досвід презентували керівник гуманітарного управління Городоцької міської ради Ігор Яскевич, та представники Національної Асоціації громадського харчування Андрій Янчук, компанії FAST catering Ukraine Ігор Захаров. Під час семінару спілкування відбувалося у формі діалогу, тому було багато запитань про функціонування процесів роботи і співпрацю бізнесу та громади, безпосередньо шкіл.

Під час семінару обговорили непростий шлях, основні виклики та  успіхи  громад, акцентуючи  на позитивні сторони: раціональне використання енергоносіїв, кількість задіяних працівників та рівний доступ до якісного харчування як великих міських закладів освіти, так і віддалених сільських шкіл.

Захід відбувся у Городоцькому ОЗЗСО №5 І-ІІІ ступенів, на базі якого працює одна з двох опорних кухонь, де готують щодня по 1000-1200 комплексних обідів для школярів та дошкільнят і доставляють до більшості закладів освіти громади.

Досить цікавим та пізнавальним було спостерігати в режимі онлайн за технологічними процесами приготування їжі. Завдяки веб-камерам, розміщеним в опорній кухні, відео відображалося на великому моніторі актового залу. Відтак гості оглянули харчоблок та його обладнання, а опісля продегустували смачний шкільний обід.

Запровадження реформи шкільного харчування у громадах має багато опору, інколи викликає певні побоювання і стереотипні уявлення, особливо у батьків, але є вкрай необхідною. Адже, якщо ми хочемо, щоб наші діти були здорові – ми мусимо це робити. Війна, звісно, завадила реалізувати усі плани продуктивно, але процес триває. Важливим у питанні організації якісного харчування в школах є  лідерські позиції  громад. На опорних кухнях готують їжу в належних умовах, пропонують її за низькою ціною, вона є корисною та здоровою для дітей. Бо це наше майбутнє, а України потрібна здорова, міцна і розумна нація!

Автор: Соломія Вороновська, провідний інспектор відділу освіти, охорони здоров'я та спорту Золочівської РВА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь