A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

В Золочеві вшанували подвиг Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 16:33
Кількість переглядів: 40

Щорічно, 29 січня, у Золочівському палаці культури ім. І. Білозора відбуваються заходи памʼяті Героїв Крут. Студенти Золочівського фахового коледжу Національного університету “Львівська політехніка” підготували вечір-реквієм, в якому вшанували подвиг вояків та студентів, які героїчно тримали оборону станції Крути у 1918 році.

Присутні ще раз пригадали події того часу, які щоразу менше починають нагадувати нам це як історію: ці події – схожі до сьогодення.

Бій під Крутами відбувся наприкінці січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині. Попри чисельну перевагу противника, українські бійці стійко тримали оборону. Вони героїчно захищали свою землю. Ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році. Їхній героїзм і самопожертва стали прикладом для майбутніх поколінь українців.

«Відрадно, що сьогодні в залі численно молоді. Дякую колективу Золочівського фахового коледжу НУ “Львівська політехніка” за організацію заходу.

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Історія повторюється…із історичних подій потрібно робити висновки – щоб мати свою державу, перш за все треба мати сильну та боєздатну армію. І пам'ять про тих хто “вчора” і “сьогодні” боронив і боронить державу має жити у віках! Ми обов’язково вистоїмо і переможемо. Слава Україні!»,- наголосив у зверненні перший заступник начальника Золочівської РВА Михайло Кулик.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь