A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

У Золочеві відбулись заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 22.01.2024 15:42
Кількість переглядів: 61

Сьогодні на Площі Незалежності відбулись традиційні заходи з нагоди однієї із найважливіших подій для держави – Дня Соборності України.

Перший заступник начальника Золочівської РВА Михайло Кулик, заступники Богдан Гринишин та Віктор Олійник, колектив райдержадміністрації разом із керівництвом місцевої ради, духовенством, представниками культури Золочівщини та жителями міста відзначили105-ту річницю обʼєднання УНР та ЗУНР у 1919 році.

Соборність – основа кожної нації. Соборність – це розуміння, що кожен різний регіон обʼєднує щось спільне: мова, культура, а найголовніше – історія. Історія України – це свідчення, що народ може бути обʼєднаний ментально, навіть коли територіально знаходиться у різних координатах. Жодні географічні чи політичні причини не здатні розʼєднати тих, хто кровʼю писав про своє обʼєднання. Так було в 1919, коли обʼєдналися дві частини незалежної України: Українська народна республіка та Західноукраїнська народна республіка. Так буде і в майбутньому: Україна поверне свій Крим та окуповані ворогом українські області.

Незважаючи на відмінне історичне минуле східної та західної частин України, українці мають своє прагнення до соборности, а відтак – відновлення Незалежності. Сучасним українцям не варто забувати подвиги минулих поколінь і тих зусиль, які вони приклали для майбутнього держави та її громадян. Раз і назавжди потрібно знівелювати російські наративи про “російський” схід та “український” захід країни, оскільки національність визначається не за географією, а за світоглядом.

В День Соборності, або Акту Злуки, варто пригадувати події з української історії й аналізувати, що вдалось, а що ні. А найголовніше – варто памʼятати, що історію творять люди. Українську історію сьогодні пишуть наші захисники і захисниці, які уособлюють у собі значення слова – соборність і незалежність.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь