A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Львівщина долучилася до загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів – «Шкільні ліги пліч-о-пліч»

Дата: 09.01.2024 17:15
Кількість переглядів: 64

У першому етапі змагань взяли участь понад 5 тисяч школярів Львівщини.

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Їх проводять з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Цього року проєкт реалізовуватимуть у 20 областях України, серед яких і Львівщина. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.

Як розповіли під час брифінгу у Львівській ОВА, зараз на Львівщині функціонує 1068 загальноосвітніх шкіл,  де навчаються понад 282,5 тис. учнів.

Щоб створити належні умови для залучення школярів до регулярних занять фізичною культурою та для популяризації здорового активного дозвілля, впродовж останніх років область інтенсивно відбудовує шкільну спортивну інфраструктуру. Зокрема протягом останніх 10 років біля освітніх закладів облаштували понад 400 спортивних майданчиків зі штучним покриттям та тренажерним обладнанням.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький також наголосив, що протягом останніх років на Львівщині успішно реалізовували проєкт серед учнів шкіл «Молодіжні спортивні ігри».

Зокрема у 2023 році ІІІ Молодіжні спортивні ігри Львівщини об’єднали 25 збірних команд територіальних громад, близько 1000 учасників у 8 видах спорту.

Своїм розпорядженням у грудні минулого року очільник області вніс розвиток учнівського та студентського спорту до Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки як окремий пункт.

«Щоб охопити активним дозвіллям ще більшу кількість учнів, Львівщина долучилася до ініціативи «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Це наймасштабніші учнівські змагання в Україні. Відбуваються вони під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Проводять їх з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

«Проєкт має на меті залучити максимальну кількість дітей до занять спортом, а також батьків та тренерів. Змагання проводитимуть з 5-ти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідінг. У змаганнях беруть участь як хлопці, так і дівчата. У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Загалом цьогоріч плануємо залучити до цих змагань близько 50 тисяч учнів Львівщини. Маємо вчити наших дітей перемагати»!  – підкреслив начальник Львівської ОВА  Максим Козицький.

На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги запланували провести з грудня 2023 до червня 2024 року з п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

«Цей проєкт не тільки про спортивну, змагальну складову, а і  про формування ком'юніті. Коли держава і громада будуть пишатися, знати своїх школярів, а ці кубки будуть виблискувати у холі школи – вони мотивуватимуть інших, – це найбільш здоровий чинник. Також ці спортивні категорії розкладені по різновіковому цензу. Коли проєкт набиратиме обертів, плануємо звертатися до Національного комітету, аби збільшити кількість видів спорту. У час війни дитячі щирі емоції надзвичайно потрібні, і меседж цього проєкту також: «Змагання за дитячі емоції», – зауважив начальник молоді та спорту Львівської ОВА Хімʼяк Роман.

У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Провели 167 спортивних змагань. До організації залучили 271 тренера, 264 суддів та 359 вчителів фізичної культури. У змаганнях взяли учні всіх вікових категорій – від 1 по 11 класи.

Зараз у нашій області ще триває перший етап – змагання в закладах загальної середньої освіти, формуються збірні команди школи з виду спорту.

Наступний етап – серед шкіл територіальних громад визначаються переможці змагань у територіальних громадах, вони отримують право змагатися у районному.

«Запрошую учнів, вчителів, тренерів і громади бути активними. Бо спорт – це здоровʼя. І не лише фізичне, а й ментальне, про що в час повномасштабної війни нам треба дбати по-особливому. Це також про дружбу, лідерство і здорову конкуренцію. Ми всюди наголошуємо, що молодь – наше майбутнє. Ці змагання – чудовий вишкіл з гарним настроєм для того, щоб вона стала впевненим та сильним майбутнім нашої держави і вміла працювати в команді», – додав очільник області.

Зареєструватися для участі можна за посиланням https://scl.gov.ua

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь