A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Волонтерські ініціативи на Золочівщині: Журатинська волонтерська кухня

Дата: 06.10.2023 13:29
Кількість переглядів: 161

У селі Журатин від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України функціонує волонтерська кухня, де небайдужі збираються разом і готують їжу на передову нашим захисникам.

“Спочатку все починалось на кухні лише з пʼятьма волонтерами, вже потім ми переїхали в інше приміщення, а команда волонтерів збільшилась” – розповіла Уляна Бандурович, волонтерка волонтерської штурмової кухні. Створивши групу в соціальній мережі із односельчан, допомога почала зростати, продукти збільшуватись, а їжа – готуватись набагато швидше. Хтось допомагає коштами, хтось руками, а волонтери на машинах доставляють все до наших захисників.

Працюють волонтерки штурмової кухні часто, а найбільше тоді, коли є запити від чоловіків, які їздять до лінії фронту. На приготування достатньої кількості їжі для бійців може піти від 2 до 4 днів. Усе це упаковується, заморожується та відправляється до наших захисників.

Господині розповідають, що на початку їхньої діяльності був брак газової плити в приміщенні, газу, холодильника, але завдяки небайдужим ці проблеми швидко вирішувались. Кошти на готування збирають всім селом або завдяки ярмаркам. Також у зборі коштів допомагають діти, адже їхній винахідливості та кмітливості немає меж.  З таким поколінням Україна матиме квітуче майбутнє!

 Волонтери розповідають, що вже неодноразово вдалось зібрати таким чином великі суми, щоб покрити всі витрати на продукти та комунальні послуги.

Учасники команди волонтерської штурмової кухні розповідають, що меню залежить від вподобань бійців. Готують усе: відбивні, котлети, вареники, налисники, шніцелі, перемащені вафлі, гамбургери, олів’є, оселедець під шубою, смажена риба, оселедець і скумбрія мариновані, копчена риба, узвар тощо – це далеко неповний перелік того, що журатинські господині передають бійцям на фронт. Коли наближається Різдво чи Великдень, то готують переважно традиційні для цих свят страви.

Від початку повномасштабного вторгнення Журатинська штурмова кухня впевнено тримає позиції в тилу. Цей час був важким, та дівчата з Журатина жертвують частиною свого часу,  щоб долучитись до допомоги в будь-який спосіб. Впевнені, що саме так вони найкорисніші і так наближають нашу Перемогу.

"Працюємо, готуємо, збираємо, відправляємо та наближаємо день нашої такої довгоочікуваної Перемоги!", - зазначила волонтерка Уляна Бандурович.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь