A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Вітання начальника Золочівської РВА Василя Маркевича з Днем Конституції України

Дата: 28.06.2023 09:20
Кількість переглядів: 47

"Перші десять статтей із Конституції України, як 10 цілей, за які українці боролись протягом стількох років і стількох століть. І в 21 столітті ця боротьба не закінчилась, вона досі триває. Кожне державне свято для нас в часі війни стає якимось сакральним, набуває більшого сенсу, бо розумієш, що воно відбувається кровʼю та великими зусиллями.

Найважливішими для мене є 4 статті із Конституції України – і всі вони у першій десятці.

Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Те, що зараз під загрозою, те, за що борються наші воїни. За незалежність і суверенність, які дають кожному громадянину почуватись вільно у своїй країні. Де кожен – сам собі господар. Наші воїни борються за кожен сантиметр української території, на яку незаконно прийшли вороги, щоб держава стала по-справжньому суверенною. Ми суверенні ментально, але цього ніколи не було достатньо, бо кордони держави – це її захист.

Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Те, що так нещадно зараз зневажають росіяни. Вони воюють не тільки із нашими воїнами, росіяни воюють із цивільними людьми в їхніх домах, на дитячих майданчиках, у школах та університетах. У цій війні цінне кожне життя: лікарі борються за кожного пораненого воїна, волонтери вивозять із небезпечних територій чи затоплених домів цивільних людей та тварин. Людське життя – найвища цінність.

Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

Те, що має бути не просто законом зараз, а моральним вибором кожного українця. Вже сталось усе можливо в цій війні, щоб назавжди забути мову терориста, навіть якщо в дитинстві хтось слухав нею колискові. Російська мова в Україні зараз – це свідоме вбивство української. Ми ніколи не зможемо побудувати держави, яку постійно намагається зруйнувати росія, без української мови. Там живе наша ментальність, там заховані генетичні коди із нашими предками, і ми маємо говорити цією мовою, якщо хочемо її чути з уст наших дітей та наступників.

Вітаю усіх із Днем Конституції України!", - очільник Золочівщини Василь Маркевич.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь