A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

При Золочівській РВА планують створити Офіс з підтримки цивільного населення

Дата: 15.06.2023 14:55
Кількість переглядів: 249

Про це повідомили учора, 14 червня, під час відкритої зустрічі начальника Львівської ОВА Максима Козицького з українськими та міжнародними партнерами ККЦ. До зустрічі долучилися представники більше ніж 30-ти українських та міжнародних благодійних організацій, члени робочої групи Координаційного центру, представники РВА та департаментів Львівської ОВА. Заступник начальника Золочівської РВА Віктор Олійник взяв участь у цій зустрічі.

На  Золочівщині зі серпня минулого року діє  консультативно-координаційний центр допомоги ВПО, де всі, хто потребують допомоги, могли отримати психологічну підтримку, юридичну консультацію та гуманітарну допомогу. Всі згадані види допомоги зберігаються і ще більше розширюються, бо Консультативно-координаційні центри отримали більше завдань. Важливо, щоб послуги були доступними територіально та інформаційно і були підкріплені відповідними програмами територіального, районного, обласного та державного рівнів.

Координаційний центр підтримки цивільного населення очолить радниця начальника Львівської ОВА, яка до цього координувала ККЦ на Львівщині, а також координує робочу групу з підготовки обласної програми підтримки психічного здоров’я, Галина Бордун. Під час зустрічі вона наголосила, що найбільше допомоги зараз потребують люди з інвалідністю, старшого віку, люди, яким необхідний паліативний догляд, люди з залежностями – як з числа ВПО, так і жителі Львівщини, а також ветерани та родини військовослужбовців, самі військові.

На засіданні обговорили й основні пріоритети та потреби Львівщини в освіті, охороні здоров’я та соціальному захисті.

Також Дарія Волкова, представниця Львівського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ, презентувала план допомоги від Управління, а Галина Барщівська, представниця ССМ-кластера (кластер з питань управління та координації місць компактного проживання ВПО) – узагальнену інформацію про місця компактного проживання для ВПО.

Про ситуацію з отриманням документів ВПО доповів Юрій Татомир, керівник ГУ ДМС у Львівській області, а про реальний стан психічної послуги в громадах учасників зустрічі ознайомив Орест Сувало, координатор від українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України».

Нагадуємо, що з у Золочівському районі Консультативно-координаційний центр працює за адресою: м.Золочів, вул. Пачовського,7 (приміщення Управління Соціального Захисту Населення) з понеділка по п‘ятницю з 10:00 до 17:00. Для реєстрації телефонуйте на лінію 112, або реєструйтесь за посиланням: https://bit.ly/3oqTXK1

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь