A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

«Головне - наша Перемога»: бійці новоствореної штурмової бригади Нацполіції «Лють»

Дата: 01.03.2023 17:35
Кількість переглядів: 104

Назар і Богдан – брати-близнюки. Разом завжди й всюди - разом грались у дитинстві, разом служили в армії в юності, разом вже зараз захищають Україну.

Обоє служили в армії, потім працювали у підрозділах Державної служби з надзвичайних ситуацій. А потім трапились події на Майдані та початок антитерористичної операції на Донбасі.

«Коли у 2014 році оголосили набір добровольців у новостворений батальйон патрульної служби тоді ще міліції особливого призначення «Львів», ми після недовгих роздумів прийняли рішення служити саме там. Пройшли навчання, несли службу у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Станиці Луганській – виконували завдання командування», - розповідає Назар.

Під час служби в поліції Назар та Богдан здобули вищу освіту. Після заочного навчання у Львівському державному університеті внутрішніх справ стали дипломованими правознавцями.

У 2022 році, коли відбулось повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, брати продовжували службу в батальйоні «Львів», але, почувши про те, що проводиться набір добровольців до новоствореної оперативно-штурмової бригади Національної поліції України  «Лють», старші сержанти поліції Назар та Богдан одразу прийняли рішення продовжити службу у цьому підрозділі.

«Основне, що нас зацікавило – підрозділ «нового взірця», формується виключно за бажанням, з добровольців, тобто, людей вмотивованих і цілеспрямованих, спеціально для визволення наших окупованих територій. Те, чого ми й хотіли. Тут вже інша підготовка, інша спеціалізація, будуть інші завдання. Керівники бригади мають величезний бойовий досвід. Думаю, тут ми будемо найбільш ефективними», - зазначив Назар.

Богдан має дружину, з якою виховують шестирічну доньку, а Назар планує одружуватись після Перемоги.

Нагадаємо, що об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» - це воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та стримування збройної агресії проти України. Бригада «Лють» - це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій. У їхньому арсеналі – бронетехніка (БМП, БТР, КОЗАК), артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Формування бригади триватиме до 1 квітня. Добровольці, які хочуть приєднатися, можуть подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua або через Центри надання адміністративних послуг.

Далі кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тести, пройти тестування на знання законодавства та логічне мислення. Після успішного проходження тестування він пройде кількамісячне навчання. По завершенню якісної підготовки бійці приступають до виконання поставлених завдань – знищення ворога.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь