A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Що необхідно знати тим хто отримує соцільні послуги

Дата: 03.02.2023 14:32
Кількість переглядів: 304

Зміни та нововведення у роботі соціального захисту у 2023 році – розповідає начальник Управління соціального захисту населення Золочівської райдержадміністрації Вікторія Шумакова

«Управління соціального захисту населення є структурним підрозділом Золочівської РВА. Тут забезпечується виконання державних програм по соціальному захисту населення громадян, які проживають у Золочівському районі.

Від початку децентралізації та по даний час, в управлінні постійно відбуваються зміни як в структурі, так і в території обслуговування населення (ми обслуговуєм 7 територіальних громад району), а також, з початком війни ми виконуєм ряд нових, складних та необхідних завдань.

До грудня 2022 року в управлінні нараховувались усі види пільг та субсидій, однак, згідно Постанови КМУ №1041 від 16.09.2022р. ці функції покладено на органи Пенсійного Фонду. Нами повністю припинено призначення цих видів соціальної підтримки, хоча, варто зазначити, що на протязі 2-х років субсидії продовжувались автоматично, спочатку, у зв’язку із запровадженням карантину, пов’язаного з поширенням COVID-19, а потім у зв’язку із введенням військового стану. Уряд країни постійно дбає, щоб надання адміністративних соціальних послуг здійснювався з максимальними зручностями для громадян. В Пенсійних Фондах, де зараз призначають всі види пільг та житлових субсидій, ці види соціальної підтримки призначаються за принципом екстериторіальності, така потреба виникла у зв’язку із великою кількістю внутрішньо-переміщених осіб, адже тепер вони можут звертатися за їх призначенням/продовженням без прив’язки до території.

На даний час управлінням призначається 36 видів державних соціальних допомог . Однак, нинішня ситуація в країні продиктувала нам нові виклики та виконання нових завдань. Так, у зв’язку із військовими діями в управлінні надається статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України рідним загиблих військовослужбовців відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 року №740.

(Станом на 01.02.2023р. встановлено статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника України 83 особам в тому числі 21 дитині).

Ми також проводим встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2015р. №685)

Управлінням проводиться щорічне забезпечення санаторно-курортними путівками та здійснюється виплата грошової компенсації (взамін путівки) для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до 1 категорії.

Відповідно до постанови КМУ від 28.12.2016р. №1046 в управлінні здійснюється виплата соціальних стипендій студентам двох навчальних закладів, а саме: відокремлений структурний підрозділ «Золочівський фаховий коледж» Національного університету «Львівська політехніка» та відокремлений структурний підрозділ «Золочівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування».

Зараз управлінням проводиться виплата грошової винагороди членам сімей осіб, яким присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка» посмертно.

Управлінням соціального захисту населення також видаються такі посвідчення:

-ветеран праці;

-жертва нацистських переслідувань;

-учасник війни;

-дитина війни

-посвідчення багатодітної сім’ї

-посвідчення особи з інвалідністю

Відповідно до розпорядження голови Золочівської райдержадміністрації від 23.10.2021 року № 284 уповноваженою особою у сфері протидії торгівлі людьми у Золочівському районі призначено начальника відділу підтримки сім'ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Золочівської РДА, який відповідно до повноважень приймає заяви постраждалих від торгівлі людьми, проводить їх реєстрацію, оформляє документи для встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Управління забезпечує організацію оздоровлення та відпочинку дітей, в тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Нами проводиться прийом документів та видача "пакунків малюка" батькам новонароджених дітей, оформлення грошових компенсацій (в 2022 році видано 6 "пакунків малюка" та оформлено 840 грошових компенсації "пакунка малюка")

Управління соціального захисту населення забезпечує виконання програм та заходів з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, а саме оформлення та видача довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, постійне оновлення бази даних внутрішньо переміщених осіб (ІСОІ ВПО), прийом документів, опрацювання та призначення внутрішньо переміщеним особам щомісячної адресної допомоги на проживання.

Постійно проводиться робота із надання консультацій і роз’яснень з правових питань громадянам за їх усними та письмовими зверненнями.

Нами забезпечено організацію проведення засідань комісії з питань альтернативної (невійськової) служби відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» та постанови КМ України від 10 листопада 1999 р. № 2066, якою затверджено Положення про порядок проходження альтернативної (невійськової) служб та комісії з розгляду заяв на забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, бійців-добровольців, інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, родин Героїв Небесної Сотні відповідно до постанови КМУ від 18 квітня 2018 р. № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України»; постанови КМУ від 28 березня 2018 р. № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей»; Постанови КМУ від 19 жовтня 2016 р. № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей».

Хочу особливо наголосити, що, незважаючи на складнощі, високу завантаженість, зміни у законодавстві, тривоги та відсутність електроенергії- працівники управління гідно виконують свої завдання, в нас працюють люди, які дійсно віддані своїй роботі, ставлять виконання своїх службових обов’язків пріорітетом ,це справжні патріоти України та сумлінні державні службовці», – підсумувала Вікторія Шумакова

Управління соціального захисту населення Золочівської РДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь