A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Сьогодні, 11 січня, відзначили 110-річницю від дня народження останнього командира УПА, уродженця селища Красне, - Василя Кука

Дата: 11.01.2023 14:10
Кількість переглядів: 89

Вшанували памʼять героя молебенем біля його могили, на який зібрались представники влади, громади, священнослужителі та мешканці рідного селища. Участь у заходах взяв заступник голови Золочівської РВА Богдан Гринишин та начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Золочівської РВА Тарас Дума.

Опісля усіх присутніх запросили на перегляд документального фільму про Василя Кука у “Центрі культури та дозвілля”, а на завершення заходів прослухали історичні розвідки від запрошених гостей про видатного земляка, діяльність УПА та боротьбу Українців за незалежність.

Василь Кук – цінна та важлива постать в українській історії, попри свій націоналістичний військовий статус, відверті проукраїнські наративи, він зміг вижити за колоніальних влад. Польська влада засуджувала його за революційну діяльність, він сидів в радянських тюрмах і відбував покарання в таборах, але віра в незалежну Україну була сильніша, і ось заради чого сам Василь Кук та всі його прибічники боролись. Як боролись колись, так і сьогодні борються на фронті його наступники проти того ж самого ворога.

Василь Кук ще один приклад того, що підпільна боротьба ОУН та УПА – це явище загальноукраїнське, а не локальне на Волині чи в Карпатах, як нам насадила імперська влада СРСР, а потім – Росії. Він був одним із очільників похідних груп ОУН у східних областях України.

Тому памʼятаймо своїх героїв, дізнаваймось про них більше, досліджуймо їхнє життя, бо це зараз основа Незалежної України – завжди памʼятати і ніколи не забувати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь