A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Фінансове управління Золочівської РВА інформує про доходи бюджетів територіальних громад Золочівського району за 10 місяців 2022 року

Дата: 02.11.2022 13:28
Кількість переглядів: 108

Розгортання бойових дій на території України завдали серйозного удару українській економіці, що безумовно, відобразилося на виконанні бюджетних показників поточного року. В даний час надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперебійне наповнення місцевих бюджетів.

Незважаючи на несприятливі для економіки, а відтак й для наповнення бюджету фактори, що пов’язані із воєнним станом, за даними підсумків поступлення доходів до місцевих бюджетів територіальних громад Золочівського району план 10-ти місяців виконано п’ятьма громадами, а саме Бродівська міська рада – план виконано на 101,6%, Золочівська міська рада – 117,0 %, Підкамінська сільська рада – 102,7 %, Поморянська селищна рада – 118,6% та Красненська селищна рада – 100,8 %. Не виконали план 10-ти місяців Заболотцівська сільська рада (70,1%, або – 8145,3 тис.грн.) за рахунок зменшення кількості платників податку на доходи фізичних осіб, значним зменшенням поступлень по акцизному податку на пальне та з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, рентної плати, місцевих податків і зборів та Буська міська рада (98,2 % або – 2085,5 тис.грн.) за рахунок недопоступлення плати за паї та єдиного податку.

Разом з тим, виконання річних бюджетних призначень за підсумками 10-ти місяців 2022 року (при плановому показнику 83,3%) виконано лише трьома громадами, а саме Бродівською міською радою – 86,6 %, Золочівською міською радою – 98,4 %, та Поморянською селищною радою – 94,0 %. Виконання річних бюджетних призначень по Буській міській раді склало 76,6 %, Підкамінській – 76,5%, Красненській селищній раді – 79,9% та Заболотцівській сільській раді – 57,1%.

Треба відмітити, що виконання місцевих бюджетів відбувається в умовах воєнного стану та прийнятих у зв’язку з ним особливостей функціонування економіки і податкового законодавства, що певною мірою відзначилось на наповненні дохідної частини місцевих бюджетів Буської, Заболотцівської та Красненської територіальних громад, тому важливим є наповнення дохідної частини цих місцевих бюджетів з метою фінансування заробітної плати, захищених статей та інших видатків.

Разом з тим, аналізуючи стан виконання місцевих бюджетів за 10 місяців 2022 року, можна стверджувати, що на рівні місцевих бюджетів є поступовий позитивний приріст. Звичайно, ситуація по окремих громадах вимагає негайного реагування. Але більшість громад показали, що можуть швидко пристосовуватись до нових умов.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь