A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Податкова амністія: чи потребує підтвердження розміщення готівкових коштів на поточному рахунку?

Дата: 27.10.2022 11:15
Кількість переглядів: 143

Золочівська ДПІ нагадує, що Законом України від 15.08.2022 №2516-IX  подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року. Декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Для забезпечення вказаної вимоги, декларант звертається до банку для відкриття спеціального рахунку. Така операція здійснюється на підставі договору, який укладається в письмовій формі між банком і декларантом, та має передбачати особливості відкриття, функціонування та закриття спеціального рахунку.

При цьому порядок надання виписки зі спеціального рахунку/довідки про відкриття спеціального рахунку та залишку коштів на ньому (у паперовій/електронній формі) обумовлюється договором, що укладається між банком і декларантом під час відкриття такого спеціального рахунку.

Тож фізична особа, при поданні Декларації надає документ, який підтверджує таке розміщення у вигляді виписки зі спеціального рахунку або довідку про відкриття спеціального рахунку та залишку коштів на ньому (у паперовій/електронній формі).

Нормативно – правові акти та інформаційні листи  щодо особливостей одноразового декларування  розміщені на субсайті ДПС за  посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь