A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Фінансове управління Золочівської РВА проаналізувало податок на доходи фізичних осіб, а саме на доходи від бюджетної сфери та підприємництва

Дата: 20.10.2022 15:40
Кількість переглядів: 153

Повномасштабна війна проти росії показала, наскільки стійким є місцеве самоврядування, яке здатне гідно протистояти будь-яким викликам, зокрема і у фінансовій частині.

Адже організація та забезпечення діяльності тероборони, матеріально-технічна допомога ЗСУ, залучення допомоги іноземних партнерів – це ті речі, які органи місцевого самоврядування взялися підтримувати з самого початку ганебного вторгнення росії, забезпечуючи при цьому постійну підтримку всіх сфер життєдіяльності громадян на місцевому рівні (допомога внутрішньо переміщеним особам, підтримка бізнесу, організація укриттів, продовження надання послуг на високому рівні). І все це завдяки ефективно проведеній децентралізації, котра дала змогу ОМС отримати самостійні, належні фінансові ресурси, які відіграли ключову роль в протистоянні викликам.

Надходження податку з доходів фізичних осіб до місцевих бюджетів Золочівського району протягом січня-вересня 2022 року в більшості громад завжди знаходились в додатному значенні. Це зумовлено, по-перше, зростанням відрахувань із заробітних плат військовослужбовців, по-друге, свою роль відіграло збільшення нормативу зарахування ПДФО до місцевих бюджетів із 60% до 64% з початку 2022 року. Так, за 9-ть місяців 2022 року до місцевих бюджетів Золочівського району поступило 547,1 млн. грн. податку, що на 172,2 млн. грн. або 45,9 % більше ніж у 2021 році (у співставних умовах).

Звісно, що це зумовлено значним зростанням грошових виплат військовослужбовцям. Розглядаючи помісячну динаміку надходжень податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, в розрізі 2021-2022 років, помітним з рекордне зростання таких надходжень, починаючи з березня 2022 року.

Враховуючи воєнний стан, сповільнення чи призупинення підприємницької діяльності, а також підвищення оплати праці військових, бюджетна сфера за динамікою сплати ПДФО продовжує суттєво випереджати сферу бізнесу. За 9-ть місяців 2022 року бюджетна сфера наростила обсяги сплаченого податку з відповідним періодом торік на 90,9 %, тоді як бізнес – на 10,3%.

Поступлення ПДФО від сфери підприємництва і бюджетних установ та організацій по територіальних громадах Золочівщини наступне:

- Бродівська міська рада – підприємництво -42,6%, бюджет – 57,4%;

- Золочівська міська рада – підприємництво – 33,2%, бюджет – 66,8%;

- Буська міська рада – підприємництво – 60,6%, бюджет – 39,4%;

- Красненська селищна рада – підприємництво – 68,7%, бюджет -31,3%;

- Поморянська селищна рада – підприємництво -40,%, бюджет – 59,7%;

- Підкамінська сільська рада – підприємництво – 36,4%, бюджет – 63,6%;

- Заболотцівська сільська рада – підприємництво- 54,2%, бюджет – 45,8%.

Як бачимо, найменш залежними від установ та організацій, що фінансуються з бюджету, є Буська та Красненська територіальні громади.

Найбільшими платниками ПДФО, яке поступило до місцевих бюджетів Золочівського району за 9-ть місяців 2022 року, серед суб’єктів підприємництва є такі підприємства як ТзОВ «Електроконтакт України» - 30556,5 тис.грн., ТзОВ «Об’єднана мода України» - 16229,5 тис.грн., АТ «Українська залізниця» - 6336,3 тис.грн., ТзОВ «Д-Мікс Україна» - 6262,1 тис.грн., ТзОВ ТзОВ «Захід Агро МХП» - 5635,3 тис.грн., ДП «Бродівське лісове господарство» - 12102,8 тис.грн., ПП «Західний Буг» - 7015,2 тис.грн., ПП «Тайфун-плюс» - 7887,4 тис.грн., ТзОВ «Княжі лани» - 4020,4 тис.грн., а також фізичні особи, які сплатили до громад району – 24966,2 тис.грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь