A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Сьогодні вшановуємо 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року.

Дата: 29.09.2022 11:27
Кількість переглядів: 127

Це кривава сторінка в історії України в Другій світовій війні. Жертвами злочину нацистів від 1941 до 1943 років стали близько півтора мільйона українських євреїв.

Після війни радянський режим замовчував, спотворював, руйнував пам’ять про жертв Бабиного Яру. Проте це йому не вдалося. Бабин Яр залишався застереженням про небезпеку від ненависті, расизму, міжнаціональної ворожнечі, переслідування та знищення людей за етнічною, політичною, релігійною або іншими ознаками.

Після відкриття й осмислення жахів Голокосту світова спільнота сказала «ніколи знову», проте геноциди продовжують у наші дні. Сьогодні в Україні триває війна. росія постійно говорить одне – «можем повторіть». І повторює знову і знову: в ХХІ столітті у ценрі Європи – Буча, Гостомель, Ізюм, Маріуполь – всюди знаходять масові поховання людей. Українських чоловіків, жінок, дітей та літніх людей піддають тортурам, ґвалтують, вбивають, навіть намагаються спалити тіла, щоб приховати вчинені злочини, як свого часу робили нацисти.

Жоден злочин нацистів не залишився непокараним. Така ж розплата чекає і на росію за всі скоєні злочини проти людяності та людства. Помстимося!

Зараз весь цивілізований світ нажаханий відомостями зі звільнених українських міст і сіл. Мир, безпека й рівновага у Європі та світі можливі тільки після того, як Україна переможе у війні, а всіх злочинців будуть належно покарано. І Україна обов’язково переможе!

Схилімо нині голови у скорботі за мільйонами безневинно вбитих. Вічна і світла їм пам’ять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь