A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Підтримка переселенців на Львівщині: як планує допомагати обласна організація Товариства Червоного Хреста

Дата: 15.09.2022 16:12
Кількість переглядів: 205

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагатиме внутрішньо переміщеним особам та власникам домогосподарств, які їх прихистили на Львівщині.

Першочергово допомогу отримають ті прихистки та домогосподарства, де мешкає більше п’яти осіб. 

Про це сьогодні, 15 вересня, домовились в межах зустрічі начальника Львівської ОВА Максима Козицького із т.в.о. голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іваном Семераком. Участь у зустрічі взяли також радниця начальника Львівської обласної військової адміністрації Галина Бордун та провідний спеціаліст проєкту охорони здоров’я Алла Саченко.

Під час розмови сторони підписали Меморандум про співпрацю.

Іван Семерак наголосив, що підписання цього документа дозволяє фахово підійти до проблематики прихистків, де тимчасово мешкають переселенці, а також домогосподарств, які їх приймають.

«У Меморандумі є напрям щодо підготовки прихистків до зимового періоду. У співпраці з австрійським Червоним Хрестом плануємо фахово моніторити та надавати допомогу у вигляді компенсації за комунальні послуги, ведення поточних та капітальних ремонтів, сприяння в облаштуванні комунікацій таких як газо- та водопостачання, електроенергія. Це ремонти і утеплення домогосподарств чи прихистків», – зазначив Іван Семерак.

Організація допомагатиме і з дистрибуцією товарів, таких як теплі речі, постільна білизна, побутова техніка, обігрівачі та паливні матеріали.

«Першочергово ми допомагатимемо тим прихисткам, де мешкає значна кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема дітей. З боку обласної адміністрації організації будемо отримувати запити, де саме така допомога потрібна, аби своєчасно реагувати», – додав Іван Семерак.

Очільник області Максим Козицький зі свого боку запевнив, що усю необхідну інформацію адміністрація оперативно надаватиме та готова до співробітництва.

Т.в.о. голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України також додав, що організація скерує фахівців для психосоціальної підтримки переселенців.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь