A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Ягідні поля та свійські тварини: на Львівщині для переселених дітей організували агротерапію

Дата: 15.08.2022 15:50
Кількість переглядів: 203

В межах проєкту «Літо без тривог» для внутрішньо переміщених дітей із Київської області організували агротерапію. Захід відбувся у виробничому кооперативі «Як бджола» у с. Боложинів. 

«Агротерапія – це не надто популярний вид відпочинку, проте ефективний у досягненні нашої мети – забезпечити дітей хорошими емоціями та відволікти від військових дій. Захід відбувається на тихій та мирній території, без тривог, яка нагадує поїздку до бабусі у село. Гадаю такий вид відпочинку невдовзі набуде популярності», – зазначив заступник начальника управління та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Діти мали екскурсію ягідними плантаціями на бджоловозі, ласували корисними ягодами одразу із кущиків – суницею та малиною, дізнались про червонокнижні види рослин. Опісля завітали на ферму, де годували тваринок, обіймали їх, а дехто навіть прокатався верхи. Після ситного обіду на дітей очікували активні ігри з аніматорами та майстер класи. Завершенням перебування на локації стало випікання піци, якою діти і почастувались.

«Війна –це стрес для всіх, особливо для дітей. У нас 30 га поля, де ми вирощуємо органічні ягоди. Культура споживання органічних ягід лише набирає популярності в Україні. Тут намагаємось забезпечити хороший настрій для дітей і надати підтримку моральну, емоційну та вітамінну» - зазначає Олег Бачинський один із засновників виробничого кооперативу "Як бджола".

Про безпеку дітей дбали фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Дякуємо партнерам за допомогу в організації заходу - виробничому кооперативу "Як бджола" та New Horizons for children.

Нагадаємо, «Літо без тривог» – це проєкт, який управління туризму та курортів у партнерстві зі Службою у справах дітей Львівської ОВА організовує для дітей сиріт та внутрішньо переміщених осіб, метою якого є психоемоційне розвантаження дітей від жахіть війни, яка триває в нашій країні. Він передбачає зустрічі на туристичних локаціях та організацію обідів, які мають на меті у літній період відволікти дітей від військової агресії.

Організатори заохочують бізнес долучитися до проєкту чи надати свою локацію для проведення схожих заходів, оскільки лише спільними зусиллями можемо протистояти ворогу та забезпечувати гідне майбутнє для наших нащадків.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь