A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Щасливі творити добро: багатодітна сім’я на Золочівщині прихистила десятки переселенців

Дата: 03.08.2022 16:36
Кількість переглядів: 130

Мешканці села Шпиколоси, що на Золочівщині, з перших днів повномасштабної війни відгукнулись для допомоги переселенцям, які змушені були покинути рідні домівки після початку російського вторгнення в Україну. В цьому селі знайшли прихисток сім’ї, що виїхали з регіонів активних бойових дій. І, мабуть, це не випадковість - майже 80 років тому це село під час другої світової війни було знищене та спалене, і тут живуть нащадки тих, хто на собі відчув, що таке війна, і що таке залишитись без даху над головою.

Ні хвилини вагаючись, так само вчинило й подружжя Вітрових – Ярослав та Тетяна. Багатодітна сім’я, у якої на вихованні десять дітей та одна прийомна дитина, вирішила надати прихисток українцям, що постраждали від військових дій північного агресора. Починаючи з кінця лютого їхній дім гостинно відчинив двері для наших співвітчизників з Києва, Харкова, Кремінної, Слов’янська, Луганська, Волновахи та інших міст нашої держави. Був час, коли на обійсті Вітрових одночасно проживало 19 переселенців.

«Насамперед закупили ліжка та матраци. Відверто кажучи, на початку було дуже важко, адже окрім житла необхідно забезпечити людей усім необхідним: харчуванням, одягом, засобами гігієни та іншими речами першої необхідності. Завдяки небайдужим людям, мешканцям села, волонтерам, місцевій владі, закордонним благодійникам вдалося вирішити ці питання. Так само на сільському стадіоні організували дитячий табір, де проводимо атракції, спортивні змагання, концерти, тематичні бесіди тощо. Допомагаємо також усім, хто звертається з поселенням, подекуди з працевлаштуванням.

Допоки буде вистачати сил допомагатимемо і надалі. Маємо велике побажання , аби після нашої перемоги, коли настане довгоочікуваний мир, усі наші співвітчизники змогли повернутись в рідні міста та домівки», - підсумував п.Ярослав наприкінці зустрічі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь