A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Знайомимось з діяльністю служби у справах дітей Золочівської РВА

Дата: 22.07.2022 15:17
Кількість переглядів: 162

В державі відпрацьована і діє налагоджена система щодо захисту прав та законних інтересів дітей, яка регламентована чинним законодавством України. Основні функції з цього актуального питання виконують Служби у справах дітей. У своїй діяльності структура керується Сімейним кодексом України, Цивільним кодексом України, законами України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" та іншими нормативно-правовими актами.

Служби у справах дітей створені у всіх семи територіальних громадах Золочівського району, діяльність яких координується районною службою. Зазначимо, що у районі функціонує 6 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 46 дітей, а також 6 прийомних родин, які виховують 9 дітей. На даний час на обліку знаходяться 149 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. На місцевому обліку з усиновлення перебуває 41 дитина, місцевими службами здійснюється нагляд за дотриманням прав усиновлених дітей. Такої категорії дітей проживає 94 особи, з них усиновлені менше трьох років тому – 12, більше трьох років – 82. На даний момент кандидатів в усиновителі на обліку перебуває 6 подружніх пар.

«Значна увага приділяється дітям, які прибули до Золочівського району від початку війни. Без супроводу батьків у район прибуло 11 дітей, 10 із них – у супроводі родичів(братів, сестер, баби чи діда), одна дитина на території Поморянської територіальної громади тимчасово влаштована до родини знайомих, оскільки прибула без супроводу родичів. Для цієї категорії дітей разом з громадами організовується надання гуманітарної допомоги, в тому числі із залученням вітчизняних та закордонних благодійних фондів», - підсумувала очільниця районної служби Наталія Бучко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь