A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб у Золочівському районі

Дата: 15.07.2022 21:28
Кількість переглядів: 146

Одне з головних завдань сфери соціального захисту – забезпечити наших громадян своєчасною, доступною, якісною підтримкою, побудувати систему надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи, наближену до кращих європейських практик. Повномасштабне вторгнення російської федерації на нашу землю, запровадження воєнного стану в Україні стало величезним викликом для управлінні соціального захисту.

 

Після початку війни багато людей залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки та знайшовши прихисток у своїх друзів, знайомих чи родичів в інших регіонах країни, подалі від активних бойових дій. Для таких наших громадян урядом передбачено допомогу у таких розмірах: для громадян з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень; для інших – 2 000 гривень.

 

На даний час на території Золочівського району зареєстровано 12013 внутрішньо переміщених осіб (7675 сімей), з яких 3301 дитина до 18 років; 280 осіб з інвалідністю; 1358 пенсіонерів; 35 багатодітних сімей. За повідомленням управління соціального захисту Золочівської райдержадміністрації станом на сьогодні допомогу на проживання виплачено на суму 77850.7 тис. грн. Також проводиться опрацювання заяв на призначення допомоги означеним категоріям громадян, що подані ними через засоби порталу Дія. Вже сформовано 268 запитів на припинення виплат допомог в інших управліннях України та ІОЦ для продовження виплат ВПО за місцем фактичного проживання.

 

Окрім роботи по виплаті допомоги на проживання, працівниками управління соціального захисту надаються консультації щодо можливості отримання допомоги з інших джерел, в тому числі від міжнародних організацій. Зокрема налагоджена співпраця з благодійною організацією «Стабілізейшен Суппорт Сервісез». Найбільш незахищеним громадянам з числа ВПО роздано продуктові набори та санітарно-гігієнічні набори у кількості 267 штук.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь