A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Держава надаватиме грантову підтримку садівникам: на що передбачені кошти

Дата: 13.07.2022 12:18
Кількість переглядів: 165

Згідно з Постановою Кабміну в Україні затвердили порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Держава надаватиме від 130 до 400 тисяч гривень на гектар нових насаджень в залежності від виду культур.

Бюджет програми в цілому по Україні складає 4 мільярди гривень. Ці кошти допоможуть створити 10000 га нових насаджень. Головною умовою гранту є створення відповідної кількості нових робочих місць упродовж 5 років дії гранту. 

Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів за умови створення нових робочих місць відповідно до культур та співфінансування у співвідношенні:

  • не менше 70% вартості проєкту висадки насаджень – за рахунок гранту, але не більше ніж сума на один гектар, визначена до кожного виду культур;
  • не менше 30% – за рахунок коштів (власних або кредитних) отримувача гранту.

Отримувачами гранту можуть бути суб’єкти господарювання: юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур. 

Отримувач може отримати грант виключно для висадки не більше 25 гектарів насаджень, а висадку насаджень необхідно здійснювати згідно з проєктом саду на землях, на які є право власності та/або користування, підтверджене належними правовими документами на строк не менше 7 років.

Проєкт саду може бути розроблений на площу від 1 до 25 гектарів, а кошти  надходитимуть на банківський рахунок отримувача для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

У разі, якщо у кількох суб’єктів господарювання є один і той самий кінцевий бенефіціар грант надається лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних з ним осіб.

Для отримання гранту суб’єкт господарювання повинен подати заяву особисто або у відділенні уповноваженого банку через засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «Дія»). До заяви обов’язково додається проєкт висадки насаджень. 

«Реалізація грантової підтримки суб'єктів підприємництва  стимулюватиме не тільки збільшення кількості закладення нових садів, ягідників та виноградників, а й створення нових робочих місць. Крім того, ми очікуємо насичення вітчизняного ринку якісною фруктово-ягідною продукцією та розширення експорту», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Ознайомитись з умовами надання гранту  можна за посиланням?.

Подати заявку на отримання гранту можна за посиланням?.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь