A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Прихисти своїх! Як допомагають внутрішньо переміщених особам в Красненській громаді Золочівського району

Дата: 06.07.2022 15:07
Кількість переглядів: 126

З початку бойових дій до Красненської громади почали приїжджати люди з окупованих територій та населених пунктів, де тривають бойові дії. За інформацією Красненської селищної ради, в громаді оселилися вже 1670 осіб, 410 з яких на даний час проживають в комунальних установах. Люди які переїхали потребують допомоги та підтримки, і тому в громаді з перших днів війни було створено гуманітарний штаб для вирішення нагальних питань внутрішньо переміщених осіб.

Насамперед надавалась допомога з поселенням. Для розміщення людей в громаді екстрено адаптовували комунальні заклади (школи, дошкільні заклади), аби забезпечити їх тимчасовим житлом. Також місцеві жителі надавали прихисток біженцям у власних домівках. Першочергово вирішувалось питання із забезпеченням такої категорії людей продуктами харчування, одягом, засобами гігієни тощо. Мешканці громади, волонтери, меценати та просто небайдужі люди неодноразово організовувались для збору усього необхідного.

В громаді також тісно співпрацюють із різноманітними вітчизняними та закордонними благодійними організаціями. Завдяки нещодавно започаткованому партнерству з міжнародною гуманітарною організацією «World Central Kitchen» вдалося частково вирішити питання із гарячим харчуванням для особливо потребуючих верств населення з числа внутрішньо переміщених осіб.

Особлива увага приділяється дітям, що разом із батьками переїхали в громаду. Для них організовуються екскурсії, концерти, спортивно-масові та інші заходи, а в день свого народження найменші дітлахи отримують різноманітні подарунки.

«Прихисти своїх» – це рука допомоги українців українцям, це щоденна, клопітка та важка праця. І це те, що наближає нас до перемоги та миру, після досягнення якого тисячі українців таки зможуть повернутись у свої рідні домівки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь