A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

24 поїдуть у звільнені від окупантів громади, 1 залишиться на Львівщині: Фонд міжнародної солідарності передав 25 нових «швидких»

Дата: 01.07.2022 17:03
Кількість переглядів: 127

Сьогодні, 1 липня, 30 громадам Харківської, Сумської, Чернігівської областей передали 24 карети швидкої медичної допомоги, ще один автомобіль використовуватимуть медики екстреної допомоги у Львівській області. Автомобілі придбав Фонд міжнародної солідарності в межах гуманітарної допомоги, яка фінансується Європейським Союзом та Банком крайового господарства Республіки Польща.

«Ці автомобілі рятуватимуть людські життя під час війни з лютим ворогом, який воює не з військом, а проти держави. Вбиває жінок, дітей, руйнує цивільні об’єкти, але завдяки друзям ми точно переможемо. Польська сторона з перших днів війни допомагає нам. Дякую ЄС, польському уряду та Фонду не лише за 25 швидких, а за десятки тисяч тонн допомоги, за 2 млн українців, які прихистила Польща. Наш шлях до Євросоюзу розпочався і цінності спільні задля перемоги», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 Заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Павел Яблонські висловив підтримку Україні і зазначив, що ці автомобілі використовуватимуть як на звільнених територіях, так і на передовій.

«Ці швидкі – це підтримка Україні, яка захищає не лише себе, але й усю Європу. Ми надаємо різного роду допомогу. Україна бореться щодня і протистоїть росії, яка щодня вбиває мирне населення. Ці машини поїдуть туди, де дуже необхідні. Ми зараз перебуваємо у безпеці завдяки вашій державі і звертаємось до усіх інших країн підтримувати Україну. На тих територіях, де використовуватимуть машини, перебувають близько 10 мільйонів людей, які тікали від війни. Ми глибоко переконані, що Україна переможе у цій боротьбі і стане членом Євросоюзу у найближчому майбутньому», – наголосив заступник міністра закордонних справ Республіки Польща.

Президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзенцьоловскі наголосив, що ці «швидкі» є частиною проєкту гуманітарної допомоги, вартістю 10 млн євро.

«Україна захищає людські цінності, а росія є ворогом, який порушує принципи цивілізованого світу.  Наш Фонд підтримує різні ініціативи і ми надаємо гуманітарну допомогу в широкому розумінні цього слова.  Загальна допомога становить близько 10 млн євро. Ми маємо опрацьовані програми допомоги харчуванням медичним обладнанням, а також індивідуальними засобами захисту, зокрема аптечками. Вони потрібні не лише на першій лінії фронту, але й у Львові, Одесі, Івано-Франківську, де влучають ракети. Наш Фонд передав близько 25 тисяч таких аптечок. Це лише початок і ми допомагатимемо аж до перемоги», – зазначив Рафал Дзенцьоловскі.

Головний лікар Тростянецької міської лікарні, що на Сумщині, Анатолій Плахтиря наголосив, що ці автомобілі є дуже потрібними для роботи медиків і порятунку людей. Він розповів, що під час бойових дій на території області російська армія вкрала дві карети швидкої допомоги, а ще дві – пошкодили.

«Надавати медичну допомогу ми вимушені були пішки: ношами, інвалідними візками звозили хворих поранених у нашу лікарню. Це було дуже складно робити. І коли ми отримали повідомлення, що нам дадуть реанімаційний автомобіль, ми дуже зраділи і дуже вдячні від нашої громади, а це 30 тис населення, польській стороні за допомогу. Ще раніше ми отримали від польської сторони допомогу медикаментами. Зараз ми на 90% відбудували нашу лікарню, яка була дуже пошкоджена і реанімаційне авто дуже потрібне нам у роботі», – зазначив Анатолій Плахтиря.

«Швидкі», які передали, – нові, 2022 року випуску. Ноші, дихальне обладнання, дефібрилятор, киснева мережа тощо: авто мають усе необхідне для надання екстреної медичної допомоги. Також автівки є модульними, адже мають пази для фіксації при необхідності додаткового обладнання. Як розповіли медики, фактично це – «медзаклад на колесах».

«Це реанімаційний автомобіль, який є стандартом для Європейського Союзу. Він має все необхідне обладнання для надання реанімаційної допомоги, як на місці події, так і для транспортування пацієнтів між лікарняними закладами. Враховуючи пошкоджену медичну інфраструктуру на деокупованих територіях, ці автомобілі будуть вкрай необхідні громадам, адже в певних моментах це «медичний заклад на колесах», – зазначив керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь