A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Кожен документ – це доля людей. За таким принципом працюють архівні установи Золочівщини

Дата: 01.07.2022 14:52
Кількість переглядів: 132

Саме із таких слів розпочала розмову очільниця архівного відділу Золочівської райдержадміністрації Любов Бойко, знайомлячи із станом архівної справи у Золочівському районі.

Архівний відділ є структурним підрозділом Золочівської районної державної адміністрації Львівської області. Основним завданням відділу є приймання на державне зберігання документів та використання інформації, яка в них міститься. З проведенням децентралізації влади в Україні та утворенням Золочівського району в нових територіальних межах до складу відділу увійшли архівні установи колишнього Бродівського та Буського районів . Для зручності громадян, які проживають на даних територіях, документи залишено на місцях, відповідно у створених трудових архівах.

У цей непростий для нашої держави час архівний відділ працює у звичному режимі. Основний час діяльності приділяється прийому громадян, пошуку запитуваної інформації, надання консультацій установам щодо належного ведення діловодства і архівної справи , тощо. Основна тематика запитуваної інформації це довідки про підтвердження трудового стажу, розміру заробітної плати, витяги з первинних документів про розмір виділеної земельної ділянки, перейменування вулиць та інша інформація. За перше півріччя 2022 року надано 1220 довідок громадянам, що звернулись у установу.

Також в межах району проводиться робота по збору світлин, газетних статей і іншої інформації на паперових носіях щодо військової агресії російської федерації проти України для заснування архівного фонду, який слугуватиме історичним джерелом інформації боротьби нашої Вітчизни з агресором, свідченням нашої майбутньої спільної перемоги та вкладу Золочівщини зокрема.

«Архів для мене – це дух давнини, це світ тиші, це життя в документах, цифрах, інформації, це відповідна особлива атмосфера, де зберігаються коди людських доль. Лише тоді, коли ми маємо свою, дбайливо збережену скарбничку людської пам’яті, ми можемо аналізувати, повертатись до свого, розуміти закони, за якими будується цілісне і взаємопов’язане в часі та історії наше велике суспільне життя»,- підкреслила Любов Бойко наприкінці розмови.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь