A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Головна локація – у Львові: українці у 47 країнах одночасно заспівали «Ой у лузі»

Дата: 28.06.2022 17:38
Кількість переглядів: 120

Сьогодні, 28 червня, у День Конституції України встановили світовий рекорд з одночасного виконання пісні «Ой у лузі червона калина». Її заспівали 1086 учасників у 47 країнах світу. Голова локація була на площі біля пам’ятника Кобзареві у Львові.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький привітав мешканців Львівщини та українську діаспору за кордоном із Днем Конституції України.

«Славень Українських Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина» став справжнім гімном протистояння українців російським окупантам у цій повномасштабній війні. Його виконують на передовій, на концертах, у церквах і не лише в Україні, а й в усьому світі. 

Навіть Pink Floyd випустив кавер із вокалом Андрія Хливнюка. Заспіваймо і ми сьогодні «Ой у лузі» на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові – так душевно та гучно, щоб всі наші друзі чули та єдналися.

Ми пам’ятаємо, хто ми і яке у нас коріння. Дякуємо Збройним Силам України, що можемо зібратись під мирним небом. Ніколи не забувайте, що єдиним джерелом влади в Україні є український народ», – зазначив очільник області.

До вітань долучились українці з Литви, Франції, Туреччини, Канади та інших країн. Вони висловили своє захоплення волелюбністю українського народу та мужністю захисників.

Співорганізатор заходу та керівник Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк зазначила, що мета рекоду – об'єднати усіх українців, показати, що ми є сильною нацією, яка докладає максимум зусиль для перемоги. Також під час події збирали кошти в межах «1000 автомобілів свободи», ініціативи начальника Львівської ОВА, у межах якої на передову захисникам хочуть передати тисячу машин. 

Усі разом виконали Державний Гімн України, а після – заспівали «Ой у лузі червона калина» та зафіксували рекорд.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь