A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

ООН планує відкрити у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій

Дата: 13.06.2022 17:24
Кількість переглядів: 128

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся із заступником Голови Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Джеймсом Везеріллом. Іноземні партнери висловили готовність допомагати нашій країні в гуманітарному плані та анонсували початок роботи Офісу для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій у Львові.

Діяльність Офісу поширюватиметься на шість областей на заході України: Рівненську, Тернопільську, Волинську, Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську. Його мета – координація усіх організацій, які зараз підтримують Україну, для збільшення гуманітарної допомоги та соціально-правового захисту людей, які цього найбільше потребують.

«Ми працюємо в Україні з 2014 року. Відтоді ми допомагаємо населенню в східних областях, однак після 24 лютого свої зусилля скерували на всю територію України. Наша організація розуміє, що мільйони українців зараз потребують гуманітарної допомоги та захисту, в тому числі правового. Львівська область прихистила сотні тисяч жителів України, тому нам цікаво, з якими викликами зіштовхнулась влада і чим саме ООН може додатково допомогти», – зазначив Джеймс Везерілл.

Під час зустрічі сторони окреслили найбільш проблемні питання, з якими зіштовхується область у роботі з внутрішньо переміщеними особами.

«Львівщина основну свою увагу зосереджує на роботі з внутрішньо переміщеними особами. Станом на зараз кількість офіційно зареєстрованих переселенців перевищує 240 тисяч, однак ми розуміємо, що ця цифра набагато більша. Постає питання забезпечення їх житлом, харчуванням. Близько 20 тисяч ВПО проживають зараз у школах. Поки триває літо ми повинні напрацювати альтернативні варіанти розміщення, аби вже з 1 вересня діти, в тому числі з інших областей, могли розпочати навчання за партами. У цьому плані у нас є готові проєкти. В районах області за підтримки міжнародних партнерів будують модульне житло. Заклади соціальної сфери також перепрофільовуємо на житло. Разом з цим на ринку є трохи менше ніж 2 тисячі готових квартир для викупу. Однак для реалізації усіх цих задумів необхідне фінансування», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До слова, цьогоріч затвердили нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області на загальну суму 50 млн гривень. В її межах визначили фінансування 11 об’єктів: гуртожитків закладів професійно-технічної та вищої освіти. У перелік увійшли проєкти, які при мінімальних капіталовкладеннях у найближчій перспективі зможуть забезпечити розгортання понад 1 тисячі додаткових ліжко-місць для ВПО.

Крім того, очільник області запропонував іноземним партнерам долучитись до надання психологічної підтримки людям, які постраждали від війни. Йдеться про кваліфіковані курси для українських психологів, які щоденно працюють з такими людьми. А також до ініціативи Львівської ОВА організувати для внутрішньо переміщених дітей дозвілля упродовж літа. 

Нагадаємо, кількість офіційно зареєстрованих дітей-ВПО на Львівщині становить близько 75 тисяч.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь