A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

ВАЖЛИВО: на Львівщині стартує опитування щодо впливу війни на психологічний стан дітей

Дата: 12.05.2022 19:39
Кількість переглядів: 123

Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України (НАМН) спільно з департаментом освіти і науки Львівської ОВА запустили онлайн-опитування дітей шкільного віку та їхніх батьків про те, як війна в країні впливає на психологічний та психоемоційний стан дітей.

Опитування проводиться на умовах анонімності.

Опитувальник ДЛЯ БАТЬКІВ: https://bit.ly/3FD496o?

Опитувальник ДЛЯ ПІДЛІТКІВ: https://bit.ly/3L8q32H?

Війна негативно впливає на психоемоційний стан як дорослих, так і дітей, внаслідок чого освітяни Львівщини зіткнулись із новими викликами. Загальну картину щодо психологічного стану підлітків планують з’ясувати за допомогою анонімного опитування.

Департамент освіти та науки Львівської ОВА спільно з Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України (м. Харків) вирішили провести опитування серед батьків і підлітків, щоб визначити ті чинники, орієнтуючись на які, можна було б надати вчасну допомогу.

«Фізична, психологічна та соціальна складові здоров’я наших дітей – важлива частина роботи освіти. Вони також впливають на благополуччя нашої молоді. Провівши опитування, ми зможемо виявити маркери, орієнтуючись на які зможемо своєчасно виявити та усунути проблему. Коригування цих процесів робитимуть фахівці, і це дозволить впливати на майбутнє нашої країни. Сподіваємось на відверті відповіді, адже на їхній основі ми будемо формувати наші подальші кроки», – розповідає  директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України Георгій Даниленко.

Анкетування розбили на два напрями: одна анкета призначена для батьків, друга – для підлітків.

«Одним із напрямів опитування є вплив воєнних дій на дітей. Ще один блок питань стосується родин, де батьки перебувають на передовій. Важливо розуміти, як поведінка батьків віддзеркалюється в стані та здоров’ї дитини. Наступний напрям – це посттравматичний синдром переселених дітей. Є дуже складні ситуації, інколи вони занадто складні для дітей. Це треба одразу виявляти, аби вчасно допомогти», – наголошує Георгій Даниленко.

Організатори наголошують на анонімності всіх відповідей, однак зазначають, що треба вказати вік та стать.

Анкетування триватиме в період з 11 до 25 травня 2022 року.

Висновки експертів та поради батькам будуть розмістять на сайті Львівської ОВА після завершення обробки результатів опитування.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь