A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 13:10
Кількість переглядів: 178

01 листопада 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 «Пам’ять про Голокост», що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, в якій зазначено, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…», та закликала держави-члени зробити все можливе, щоб наступні покоління зберегли пам’ять про цю жахливу трагедію людства та запобігти в майбутньому актам геноциду.

Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття оонівського документа.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945 років і отримало назву – Голокост, жертвами якого на українських землях стали мільйони убитих за етнічною, расовою та релігійною ознаками. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Бабин Яр та інші місця загибелі жертв Голокосту. Це одна із наймасштабніших трагедій в історії людства, яка змушує замислитись над цінністю життя, свободи та миру.

Схилімо голови у скорботі за мільйонами безневинно закатованих жертв. Ми не маємо права забувати ці страшні події, та не повинні допустити, щоб подібне ще хоч коли-небудь повторилося!

Вічна пам’ять!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь