A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Кампанія одноразового декларування триває

Дата: 06.01.2022 09:18
Кількість переглядів: 183

Золочівська  ДПІ нагадує, що кампанія одноразового добровільного декларування активів триватиме до 1 вересня 2022 року, під час якої громадяни мають можливість добровільно задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки.

Хто може скористатись податковою амністією?

Подати одноразову декларацію можуть як резиденти, так і нерезиденти, які станом на момент отримання об’єктів декларування були резидентами України.

Не зможуть скористатись податковою амністією малолітні, неповнолітні, недієздатні та обмежено дієздатні особи; особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до антикорупційних законів (державні службовці); особи, по відношенню до яких з боку України застосовані санкції.

Тож про подання одноразової добровільної декларації варто задуматися особам, які не сплачували податки з доходів, наприклад, приховували від оподаткування іноземні доходи, отримували заробітну плату «в конвертах», або займалися підприємницькою діяльністю без сплати податків.

 

Які активи декларант може відобразити в одноразовій добровільній декларації?

Податкова амністія розповсюджується на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном. Зокрема, об’єктом добровільного декларування можуть бути: земельні ділянки; об`єкти житлової нерухомості; об’єкти нежитлової нерухомості; транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми; інше цінне рухоме майно (предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо; банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках; національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі; права грошової вимоги; частки (паї) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юридичної особи; інші корпоративні права.

Вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори, тобто можна не декларувати:

- квартиру/квартири, загальна площа якої/яких не перевищує сукупно 120 кв. м,, будинок/будинки, зареєстрований у встановленому порядку в Україні, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 кв. м;

- об'єкти нежитлової нерухомості - нежитлові будинки некомерційного призначення та/або нежитлові будинки незавершеного будівництва некомерційного призначення, загальна площа яких не перевищує 60 кв. м;

- земельні ділянки, сукупний розмір яких по кожній окремій ділянці не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу;

- грошові кошти в межах 400 тис. грн.;

- один транспортний засіб особистого некомерційного використання (крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легкового автомобіля з робочим об'ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тис. куб. см та/або середньоринковою вартістю понад 400 тис. грн., мотоцикла із робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 800 куб. см, літака, гелікоптера, яхти, катера), право власності на який було зареєстровано відповідно до законодавства України станом на дату завершення періоду Декларування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь