A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

У Золочівському палаці культури імені Ігоря Білозіра відбулася презентація музейної експозиції «Народна війна»

Дата: 29.12.2021 15:39
Кількість переглядів: 219

Сьогодні, 29 грудня, у Золочівському палаці культури імені Ігоря Білозіра відбулася презентація музейної експозиції «Народна війна».

Організаторами заходу є Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса. Голова райдержадміністрації Василь Маркевич провів робочу зустріч з координатором виставки Романом Гундою, на якій обговорили налагодження подальшої співпраці. Експозиція «Народна війна» представляє собою комплекс документальних та фото матеріалів, виконаних українською та англійською мовами.

«Експозиційні матеріали "Народна війна" показують нам циклічність історії, та нагадують, що одвічний ворог та окупант у всі часи не полишав намагань нищити нашу державність та нашу національну ідентичність. І сьогодні ми гордимося тим, що у всі часи ми намагались боронити та відстоювати своє право на самовизначення, і крок за кроком йшли до здобуття своєї держави! Дякую організаторам за презентацію цієї справді патріотичної та змістовної виставки саме у нашому місті» - відзначив Василь Маркевич під час зустрічі.

В експозиції вперше комплексно представлено матеріали та статистичні дані, що відображають антибільшовицький опір на території Наддніпрянської України в 1917–1930-х роках. Висвітлено масові селянські виступи та збройні повстання проти комуністичної окупації, діяльність підпільних організацій та повстанських загонів проти терористичної та злочинної соціально-економічної політики радянського режиму.

Виставку також відвідав заступник голови Золочівської райдержадміністрації Віктор Олійник, військовослужбовці, шкільна та студентська молодь.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь