A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

У Золочеві вшанували пам’ять жертв Голодомору

Дата: 27.11.2021 19:10
Кількість переглядів: 247

Однією з найтрагічніших сторінок української історії ХХ століття були голодомори. Їх було три: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, найстрашнішим був голод 1932-1933 років - «штучно» створений сталінським тоталітарним режимом та в усьому світі визнається як Геноцид українського народу. Терор голодом тривав в Україні протягом 22-х місяців та забрав життя майже 4 мільйонів невинних людей.

27 листопада 2021 року, на площі Незалежності у м. Золочів відбувся вечір-реквієм, присвячений річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

У скорботному заході взяли участь голова райдержадміністрації Василь Маркевич, керівництво райдержадміністрації, районної та міської рад, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, духовенство, громадськість міста та району.

Духовенство провело спільну поминальну панахиду за жертвами Голодомору. Присутні вшанували пам'ять безвинно загиблих хвилиною мовчання, а також запалили свічку для світлої пам’яті про численні жертви українського народу.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь