A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Проєкт реабілітаційного комплексу в Білому Камені Золочівського району

Дата: 25.11.2021 12:41
Кількість переглядів: 483

Матеріал про проєкт наданий Андрієм Витрикушем. Опубліковано без змін.

Спершу у Золочівській міській раді визначили, що будівлю колишньої лікарні в Білому Камені потрібно рятувати від порожнечі і руйнування. А, відтак, було оголошено конкурс оренди на цей чотириповерховий будинок. Участь у ньому серед інших взяв священик зі Львова – отець Андрій Грицайко, який має парафії у сусідніх селах.

Здобувши перемогу на відповідному конкурсі та отримавши в оренду будівлю в Білому Камені, отець Андрій заснував Благодійний фонд «Шпиталь доктора Свідерського», бо саме там, у цьому будинку, колись лікував людей цей доктор.

Вже зовсім скоро ця будівля стала частиною волонтерської діяльності, тим волонтерським проєктом, який має на меті залучити підтримку людей та розпочати діяльність реабілітаційного комплексу для осіб з інвалідністю, а, передовсім, – для захисників Української держави.

Починаючи від 2014 року в Україні, на жаль, не припиняючи ведуться бойові дії. Щодня на фронті отримують поранення наші воїни. Туди вони пішли, щоби захистити кожного з нас, втримати мирне небо над Українською землею. Саме тому, переконана, обов’язком цивільних громадян є підтримка тих, хто ціною власного здоров’я дам нам можливість спокійно жити, працювати, відпочивати, бачитися із своїми рідними та близькими.

На цей час маємо будівлю колишньої лікарні, яку ще три роки тому взяв в оренду наш партнер – отець Андрій Грицайко. Приміщення є доволі великим і потребує чималих капіталовкладень. Звісно, як кажуть, один у полі – не воїн. А, відтак, отець розпочав пошуки однодумців, надійних партнерів, які би взялися реалізувати проєкт на підтримку наших воїнів АТО / ООС.

Спершу отець Андрій, співпрацюючи із німецькими партнерами, вийшов на людей, з якими я також роками дружу, реалізовуємо спільні благодійні акції. Йдеться про пані Ганну із Берліну, яка всіляко долучається для покращення добробуту наших захисників, допомагає їм в питаннях проходження реабілітації закордоном. Саме пані Ганна познайомила нас із отцем Андрієм, з чого і розпочалася наша співпраця.

Передовсім ми роздумували, під яку мету задіювати це прекрасне приміщення, щоби воно принесло максимальну користь суспільству. Думали про геріатричний пансіонат, потім – про облаштування професійного закладу для навчання вихідців з інтернатів різним спеціальностям.

Але, на одній із чергових нарад, ми врешті зійшлися всі на одній думці: «В Білому Камені має бути реабілітаційний комплекс для захисників Української держави».

Вже місяць, як ми розпочали перші роботи на цьому обєкті. Зокрема, нам власними силами вдалося підрихтувати дах будівлі, провести роботи із облагородження території, яка є доволі великою. На сьогодні вже завершили підготовчі роботи до опалювального сезону.

Впродовж зими маємо намір розпочати ремонти у кімнатах, а також передбачити санвузли та створити відповідні умови для подальшого перебування осіб. Зверталися до обєднань ветеранів АТО і отримали перші позитивні відгуки. Зокрема, нам обіцяли допомогти із проведенням робіт наші друзі – вонїни із Мостищини, Городоччини, Залочівщини та Львова. Звісно, що «робочих рук» завжди буде потрібно чимало. Адже розуміємо, про які обєми йдеться. Попри те, маленькими кроками ми неодмінно дійдемо до великої справи!

Нам зараз важлива кожна деталь: це люди, які би допомагали (фізично, важливими контактами, написанням проєктів, залученням грантів, тощо); це матеріальна допомога коштами, за які зможемо купувати необхідне обладнання; також потрібні будівельні матеріали. Йдеться навіть про залишки таких матеріалів, які вже є непотрібними людям, які завершили проведення ремонтів.

На перспективу ми бачимо великий реабілітаційний комплекс, куди зможуть приїжджати та безоплатно отримувати послуги із реабілітації наші воїни-захисники. Звісно ж, що в комплексі будуть також передбачені і платні послуги для тих, хто, не маючи пільгових категорій (особа з інвалідністю, ветеран чи учасник АТО), захоче пройти відновне лікування в цьому красивому місці. За отримані кошти зможемо оплачувати поточні видатки, а також закладати кошти в розвиток цього проєкту.

Крім того, в перспективі плануємо проводити тут спортивні ігри серед АТОвців, які отримали різні травми на війні і, попри все, не полишають спорт. А також маємо намір започаткувати іпотерапію, адже на території є конюшня, яку можна застосовувати в таких корисних цілях.

За можливості в Україну із Німеччини запрошуватимемо реабілітологів та фахівців із різних галузей медицини. Впевнені, що консультації цих фахівців, не лише допоможуть у конкретних випадках людині, що реабілітовується, але й є важливим фактором для передачі досвіду нашим фахівцям

Рахунок підтримки допомоги реабілітаційного комплексу: 5169 3305 2140 1130

Детальніше про проєкт: 91774df9ce93f106669cdab8f661703d.docx

Фото без опису

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь