A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Одноразове та добровільне декларування активів

Дата: 03.11.2021 18:15
Кількість переглядів: 230

Золочівська   ДПІ нагадує,  що одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів, придбаних за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки до 1 січня 2021 року, проводиться до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Серед активів, які декларуються:

- валютні цінності (крім коштів у готівковій формі); цінні папери; рухоме та нерухоме майно, в т.ч. об'єкти незавершеного будівництва; частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Для оподаткування застосовуються наступні ставки: 5 % загальна ставка, 9 % - для закордонних активів, 2,5 % - для декларування активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики. Можна також обрати варіант зі сплатою податків "в розстрочку" - кількома рівними частинами, але за трохи вищими ставками (6%, 11,5%, 3% відповідно).

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Подати Декларацію громадяни можуть до ДПС України в електронному вигляді з використання кваліфікованого електронного підпису в Електронному кабінеті, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Довідкова інформація з питань декларування розміщена в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Також можна переглянути інформаційний відеоролик за посиланням https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=F_-OvElqM6E.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь