A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Що потрібно знати про електронні трудові книжки

Дата: 08.09.2021 11:36
Кількість переглядів: 356

      Із 10 червня цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Законом передбачено, що відсутні відомості про трудову діяльність працівників Пенсійний фонд України вносить у Реєстр застрахованих осіб із паперових трудових книжок протягом п’яти років.

       Електронна трудова книжка – це цифровий аналог  паперової трудової книжки, тому в електронній трудовій книжці відображатиметься вся наявна інформація про стаж, записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення, заохочення та нагороди за успіхи у роботі. Відомості про трудову діяльність може подавати в Реєстр застрахованих осіб як застрахована особа, так і роботодавець через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Процес доволі простий: для цього потрібно увійти в особистий кабінет на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису). Якщо дані вносить роботодавець, то за допомогою КЕП роботодавця. Потім треба заповнити анкету й прикріпити скановані копії паперової трудової книжки. Роботодавець також обов’язково повинен подати скановану копію згоди працівника щодо надання дозволу на обробку його персональних даних.

         Після того, як роботодавець або громадянин заповнили анкети і прикріпили сканкопії, працівники територіальних органів Фонду переводять їх у цифровий формат. Окрім того, фахівці Пенсійного фонду звіряють записи в трудовій книжці з даними, що містяться в персональній картці Реєстру застрахованих осіб. У підсумку формується кінцевий варіант електронної трудової книжки. Коли трудову книжку успішно оцифровано, дані про періоди роботи і наявний страховий стаж можна переглянути в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Фонду.

      Документи про освіту, про народження дітей жінкам, про службу в армії чоловікам також сканують і вносять в електронну трудову книжку, адже вони впливають на обрахунок стажу, а відповідно мають бути зафіксовані в Реєстрі застрахованих осіб.

         Переглянути наявну інформацію про себе, зокрема, про свій трудовий та страховий стаж, можна на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) у своєму особистому кабінеті.

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою:

м. Золочів вул. Героїв Небесної Сотні,7 або за телефоном 4-32-39.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь