A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Золочівська районна державна адміністрація продовжує обласну естафету Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність»

Дата: 16.08.2021 18:34
Кількість переглядів: 305

Марафон проводиться в рамках відзначення 30-ої річниці незалежності України за ініціативи Мінрегіону та має на меті сприяти популяризації української історії шляхом поширення історичних матеріалів.

24 серпня 1991 року Верховна Рада України першого скликання, виконуючи Декларацію про державний суверенітет України, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН, продовжуючи тисячолітні традиції вітчизняного державотворення, урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної Української держави.

На Золочівщині здобуття Незалежності та піднесення національної свідомості почалось, як і у всій Україні, із «Живого ланцюга» , «Української хвилі» з нагоди 71 –ї річниці проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1990 року. А жовто-блакитний прапор замайорів на будівлі міської ради, ще до проголошення Незалежності. Золочів’яни тісно пов’язують День Незалежності України з величною постаттю українського дисидента, політика та громадського діяча В’ячеслава Чорновола, якому 22 грудня 2002 року встановлено перший в Україні пам’ятник. Саме В’ячеславЧорновіл 1989 року долучився до створення Народного Руху в Золочеві, взявши безпосередню участь в місцевих установчих зборах цієї потужної громадської Всеураїнської організації, яка стала рушійною силою творення Української державності.

24 серпня 1991 року Золочівщина, як і інші регіони нашої держави, зустріли величну та історичну подію для всього українського народу – Акт Проголошення Незалежності України!!!

Золочівська районна державна адміністрація передає естафету Львівській районній державній адміністрації та закликає усіх охочих долучитися до Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність».

#Наша_незалежність #Марафон_30


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь