A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

З 1 серпня діє закон про часткове повернення застосування аграріям ставки ПДВ 20%

Дата: 10.08.2021 19:38
Кількість переглядів: 280

Золочівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що з 01 серпня набрав чинності Закон України від 01.07.2021 р. №1600-IX , яким  внесено зміни до Податкового кодексу  щодо ставки ПДВ при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції.

Зокрема, відновлюється ставка ПДВ 20% при оподаткуванні операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України c/г продукції, що класифікується за  відповідними кодами згідно з УКТ ЗЕД.

 

Перехідні операціі передбачають такі особливості для товарів, яким відновлено ставку ПДВ 20%:

якщо перша подія при постачанні цих товарів відбулася до набрання чинності  новим Законом, перерахунок ставки ПДВ і суми податку на дату настання другої події не здійснюється;

якщо після набрання чинності новим Законом відбудеться повернення попередньої оплати (авансу) або поставлених таких товарів, перша подія при постачанні яких відбулася до вказаної дати, коригування сум податкових зобов’язань з ПДВ здійснюється, виходячи із ставки ПДВ 14 %;

якщо після набрання чинності  новим Законом  відбудеться постачання цих товарів або перерахування коштів у зв’язку із збільшенням кількості  або вартості таких товарів, перша подія при постачанні яких відбулася до вказаної дати, коригування сум податкових зобов’язань з ПДВ здійснюється, виходячи із ставки ПДВ 20 %.

 

У разі ж здійснення платником ПДВ операцій з постачання на митній території України таких товарів, які були придбані до набрання чинності новим Законом, за таким платником податку зберігається податковий кредит з ПДВ у розмірі, який був нарахований при придбанні таких товарів. Тобто, ставка 20% ПДВ застосовуватиметься тільки щодо виникнення ПЗ за операціями після набрання чинності цим законопроєктом.

 

Якщо після набрання чинності Закону відбудеться постачання товарів або перерахування коштів у зв'язку зі збільшенням кількості або вартості таких товарів, перша подія при постачанні яких відбулася ще за ставкою 14%, то коригування ПДВ здійснюється за ставкою ПДВ 20%. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь