A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Зниклі безвісти та їхні сім’ї

Дата: 28.07.2021 17:25
Кількість переглядів: 277

      У ситуаціях збройних конфліктів та інших ситуаціях насильства, що не пов’язані зі збройними конфліктами, безліч людей зазнає надмірних страждань, коли зникає хтось із членів їхньої родини, і робить відчайдушні спроби розшукати його. Жити в очікуванні новин про долю й місцезнаходження зниклої людини – означає постійно жити в стані невизначеності. Така невизначеність має серйозні психологічні й емоційні наслідки. Із нею також можуть бути пов’язані правові, адміністративні, соціальні й економічні труднощі. Глибокі рани, завдані зникненням рідної людини, продовжують псувати відносини як між спільнотами, так і між народами, іноді упродовж десятиліть. Міжнародне гуманітарне право і міжнародне право з прав людини  відстоюють право родичів зниклих безвісти осіб для того щоб знати про долю й місцезнаходження своїх близьких. Тому потрібно  робити все можливе для запобігання зникненню людей, для розшуку зниклих безвісти й вирішення питань, пов’язаних із наслідками таких подій.

     Указом Президента України від 11 листопада 2020 року № 495/2020 « Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей» передбачено розробити із залученням громадськості, зокрема членів сімей захисників України, які загинули або зникли безвісти, представників правозахисних організацій, та затвердити комплексний план щодо забезпечення захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей, а також забезпечити функціонування єдиного реєстру осіб зниклих безвісти за особливих обставин.

     На виконання  Указу Президента України від 11 листопада 2020 року № 495/2020 та розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 06.07.2021 «Про затвердження плану заходів щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих  безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей» розпорядженням голови Золочівської  районної державної адміністрації від 26 липня 2021 року  за № 178  затверджено план  заходів у Золочівському районі щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей і покладено обов’язки на відділи, структурні підрозділи райдержадміністрації та виконавчі комітети територіальних громад відповідно до розподілу функціональних повноважень.

                  Управління соціального захисту населення Золочівської РДАФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь