A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Департамент освіти приймає на конкурс авторські роботи від педагогів

Дата: 19.07.2021 16:08
Кількість переглядів: 252

На Експертній раді затвердили склади конкурсних комісій, які розглядатимуть та оцінюватимуть роботи в межах двох конкурсів для освітян. Йдеться про проєкти «Інноваційні програми і дидактичне забезпечення для осучаснення освітнього процесу» та «Дидактичне забезпечення змішаного та дистанційного навчання».

«Оскільки конкурси відбуваються вперше, то великих сум ми не закладали. Але якщо ця ідея буде успішною, то наступного року можна закласти більше коштів. Наразі це експериментальний варіант як один зі способів підтримати вчителів та їхню працю», - акцентував директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Прийом робіт щодо дистанційного навчання триватиме до середини жовтня. Наприкінці листопада конкурсна комісія під час підсумкового засідання обере переможців.

«До складу комісії увійшли знані в Україні фахівці із організації змішаного та віддаленого навчання. Це експерти із Києва, Харкова, Львова та інших міст України. Крім математиків, інформатиків ми також включили в комісію фахівців гуманітарного профілю. Важливо провести конкурс максимально прозоро», - розповіла директор Центру інноваційних освітніх технологій Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти «Львівської політехніки» Маргарита Носкова.

Інший конкурс має інші часові рамки. Навчальні програми у межах проєкту «Інноваційні програми і дидактичне забезпечення для осучаснення освітнього процесу» прийматимуть до кінця серпня, аби на Міжнародний день вчителя обрати переможців.

«Цей конкурс буде щорічний. Цього року він міститиме п'ять номінацій, що орієнтовані на базову середню освіту. Хочемо, щоб наші вчителі навчились розробляти навчальні програми, бо кожен вчитель школи через певний час буде змушений розробити таку програму свого курсу. Також з його допомогою хочемо виявити талановитих педагогів. До складу комісії увійшли представники департаменту освіти, Малої академії наук, Інституту стратегічних досліджень, викладачі Львівської політехніки та університету Франка», - наголосив керівник проєктів Роман Пастушенко.

Для участі в Конкурсі авторам, авторським колективам, закладам освіти, видавництвам у термін до 7 вересня 2021 року необхідно надіслати через засоби поштового, електронного зв’язку на адресу департаменту освіти і науки ЛОДА (79000, м. Львів, вул. Просвіти, 4а, donloda@ukr.net) з позначкою «Обласний конкурс інноваційних програм і дидактичного забезпечення» такий комплект документів:

- лист-клопотання, в якому зазначаються: назва навчальної програми, автор/автори (прізвище, ім’я, по батькові), місце роботи, посада, науковий ступінь, вчене звання (за наявності), місце реєстрації (населений пункт, адреса), контактний телефон та електронна пошта;

- рукопис навчальної програми українською мовою (з мов національних меншин і літератур, іноземних мов - українською і цими мовами) на паперовому й електронному (у форматі pdf) носіях;

- додатки до навчальної програми з прикладами дидактичних розробок, які показують її реалізацію у 5-6 або/і 7-9 класах (як мінімум по одній для кожного класу);

- інші документи за бажанням заявника/заявників.

На ці два конкурси в Програмі розвитку освіти передбачили більше півмільйона гривень, відтак конкурси покликані покращити якість і зміст освіти. Програми-переможці можуть отримати підтримку департаменту для того, щоб вони були апробовані і подані на гриф Міністерства. За підсумками конкурсів визначать також пілотні школи, в яких реалізовуватимуть найуспішніші навчальні програми.

Деталі про конкурси ви знайдете тут і тут.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь