A A A K K K
для людей з вадами зору
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

Проєкт «Велика Реставрація» на Золочівщині!

Дата: 15.07.2021 14:26
Кількість переглядів: 482

В межах проєкту «Великого Будівництва» за напрямком «Великої Реставрації», завдяки  тісній співпраці та всебічної підтримки керівництва Львівської ОДА, зокрема голови ЛОДА Максима Козицького, цьогоріч у Золочівському районі відновлять  два об’єкти культурної спадщини.  У список потрапили:

  •  комплексна реставрація Замкового комплексу в Підгірцях – Палацу Підгорецького замку, костелу св. Йосифа (пам’ятка архітектури 1763 р.), Гетьманського заїзду (пам’ятка архітектури кін. XVII ст.) та Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Підгорецький замок» у селі Підгірці, Золочівського району. На цю реставрацію скерують 32 млн грн;
  • комплексна реставрація Замкового комплексу в Олеську – замку Даниловичів та Костел капуцинів з келіями у смт. Олесько, Золочівського району. На це відновлення скерують понад 45 млн грн.

В програму також включено ще один об’єкт культурної спадщини Золочівщини, реалізація якого буде здійснюватись у 2022-2023 роках:

  • Комплексна реставрація з пристосуванням пам'ятки архітектури національного значення (охоронний № 381/2) – Надбрамного корпусу, позначеного літ. А-2 Золочівського замку на вул. Тернопільській, 5 в м. Золочів Львівської області.

 Зазначимо, що комплексна реставрація замкових комплексів в Олеську та в Підгірцях Львівської області увійшли до першої п’ятірки за рейтингом експертів  в Україні та із 4 об’єктів культурної спадщини Львівщини, два з яких у  Золочівському районі, потрапили до переліку для першочергової реалізації у 2021 році! Ініціатором проектів виступила Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь