A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Золочівська районна державна адміністрація
Львівської області

#СБУ блокувала схему привласнення ділянки у центрі Львова вартістю 5 млн грн.

Дата: 02.07.2021 16:31
Кількість переглядів: 309

Служба безпеки України викрила протиправне заволодіння земельною ділянкою у центрі Львова. Місцевий підприємець та його спільники організували відчуження землі вартістю понад 4,6 млн грн, що належить до комунальної власності Львівської міської ради.

За оперативною інформацією, махінаціями займався керівник однієї з місцевих фірм, який діяв у змові зі спільниками. Ділки підробили Державний Акт про право приватної власності на земельну ділянку. А саме – на 0,10 га у центрі міста. При цьому вони використовували так званих «мертвих душ», тобто оформлювали документи на людей, які померли.

Далі незаконно отриману ділянку вони легалізували шляхом внесення до статутного капіталу комерційної структури. Після чого планували звести на вказаній території багатоповерхівку.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання зловмисника та на товарній біржі (де здійснювалась незаконна оборудка з ділянкою), правоохоронці виявили та вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах розпочатого кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Перевіряється участь у злочинній схемі посадовців ЛМР. З метою уникнення подальшого протиправного відчуження на ділянку накладено арешт.

Викриття протиправної діяльності відбувалося оперативниками Львівського УСБУ спільно зі слідчими ГУ НП у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь